Wijziging StiPP pensioen per 2022 voor uitzendkrachten

|

Per 1 januari 2022 zullen er wijzigingen worden ingevoerd voor de wachttijd en de pensioengrondslag van het StiPP pensioen. StiPP is de Stichting Pensioenfonds Personeelsdiensten, zij regelen de pensioenen voor uitzendkrachten en gedetacheerden. Vanaf 1 januari 2004 is het verplicht om als uitzendbureau hierbij aangesloten te zijn.

Wat wijzigt er?

StiPP heeft momenteel twee pensioenregelingen; de Basisregeling en de Plusregeling. Uitzendkrachten starten in de Basisregeling, mits ze geen pensioen hebben opgebouwd bij een ander uitzendbureau. Na 26 weken start de uitzendkracht in de Basisregeling en na 52 weken gaat de uitzendkracht over op de Plusregeling. De wijziging is dat uitzendkrachten vanaf 1 januari 2022 al na 8 weken in de Basisregeling komen. Dit betekent ook dat alle uitzendkrachten die nu werkzaam zijn direct overgaan op de Basisregeling nadat zij 8 weken hebben gewerkt. De Plusregeling blijft ongewijzigd, uitzendkrachten gaan nog steeds na 52 weken in de Basisregeling, naar de Plusregeling.

Wat betekent dit voor jou?

Het is belangrijk om de administratie inzichtelijk te maken. Bekijk welke werknemers per 01-01-2022 tussen de 8 en 26 weken werken, deze mensen belanden per 1 januari direct in de Basisregeling. Daarnaast is het goed om te kijken naar de bepaling over pensioen in de arbeidsovereenkomsten nog kloppend is. Wijzig daarnaast, indien nodig, je kostprijsberekening.

Anderen bekeken ook

Overname nieuws!

3 april 2024

Overname nieuws! Vanochtend hebben Bart en Jeanine een rondje door Groningen gereden om maar liefst vier werknemers blij te...

bekijk bericht

Overname nieuws!

2 oktober 2023

Wauw! Maar liefst drie werknemers zijn overgenomen bij onze klanten.Fabian Johann is na een halfjaar in vaste dienst gekomen...

bekijk bericht