Cao verhogingen per 1 juli

|

Meerdere malen per jaar kunnen er cao verhogingen doorgevoerd worden. Wij houden dit als uitzendbureau nauwlettend in de gaten. Wij verlonen onze uitzendkrachten volgens de inlenersbeloning, dit houdt in dat wij de loonschalen en indeling van de opdrachtgever/inlener hanteren. Maandelijks houden we alle cao verhogingen in de gaten. Hiervoor maken wij gebruik van een speciale cao tool van caoloon.com. De meeste cao verhogingen vinden plaats op 1 januari of 1 juli. Aangezien het bijna 1 juli is, hebben wij een kort overzicht gemaakt van cao’s die wij veel hanteren.

Loonwijzigingen per 01-07-2020 
ABU UitzendkrachtenLoonsverhoging van 1,60%
Betonpomp bedrijven Loonsverhoging van 1,75%
Bitumineuze en kunststofdakbedekkingLoonsverhoging van 3,00%
Car-uwo AVR Loonsverhoging van 1,00%
Metaal en TechniekLoonsverhoging van 3,50%
Samenwerkende Gemeentelijke Organ. Loonsverhoging van 1,00%
Timmerindustrie35 euro bruto per maand

Voor de Metaal en Techniek cao is er een uitstel van de verhoging mogelijk tot 1 december 2020. In ruil hiervoor krijgt de medewerker 29 vakantie-uren extra op fulltime basis. Let op dat je dit als werkgever goed in de personeelsdossiers vastlegt.

Voor uitzendbureaus is het van belang dat zij de uitzendkrachten net zo belonen als de eigen medewerkers. Ten eerste is dit het recht van de medewerker, ten tweede is dit ook goed voor gelijkheid op de werkvloer. Uitzendbureaus worden, in tegenstelling tot opdrachtgevers, meerdere malen per jaar in het kader van certificering gecontroleerd op de juiste beloning. Daarnaast is er nog de SNCU, de Stichting Naleving Cao voor Uitzendkrachten. De SNCU zorgt voor voorlichting en controle van de cao toepassing, om zo de oneerlijk beloning en concurrentie uit de markt te halen. De SNCU voert steekproefsgewijs controles uit bij uitzendbureaus en kan op verzoek van een uitzendkracht of ander uitzendbureau een onderzoek starten. Haan Personeelsdiensten is in 2019 onderdeel van een steekproef geweest van de SNCU. Wij zijn zonder fouten op cao gebied door deze controle gekomen. Daaruit blijkt dat wij een betrouwbare partner zijn voor de flexibele schil van uw organisatie.

Bent u op zoek naar tijdelijk personeel of wilt u de administratieve rompslomp van bijvoorbeeld de cao toepassing niet zelf allemaal uitzoeken, neem dan contact met ons op en wij bekijken wat we voor u kunnen doen. Wij zijn ook buiten kantooruren te bereiken en kunnen ook in de avonduren bij u langskomen voor een afspraak, als u dit beter uit komt.

Anderen bekeken ook

Overname nieuws!

3 april 2024

Overname nieuws! Vanochtend hebben Bart en Jeanine een rondje door Groningen gereden om maar liefst vier werknemers blij te...

bekijk bericht

Overname nieuws!

2 oktober 2023

Wauw! Maar liefst drie werknemers zijn overgenomen bij onze klanten.Fabian Johann is na een halfjaar in vaste dienst gekomen...

bekijk bericht