STAP-budget eerste ronde op, nog 4 tijdvakken te gaan

|

Maar liefst 35.000 mensen hebben een aanvraag ingediend voor het STAP-budget (STimulering Arbeidsmarkt Positie). Hierdoor is het budget direct op voor het eerste tijdvak. Binnenkort komt er weer een bedrag vrij voor scholing aan iedereen die een cursus of opleiding wilt doen.

Vanuit de overheid is er geld vrijgesteld om een cursus of scholing te volgen, dit budget bestaat uit 160 miljoen euro en wordt in 5 tijdvakken uitgedeeld. Vanaf vorige week dinsdag 1 maart kon het budget worden aangevraagd van maximaal €1.000,- per persoon. Hierdoor kunnen mensen hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Het budget is voor iedereen* toegankelijk, het enige wat je moet doen is jezelf aanmelden. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten, die is vanaf 1 januari 2022 komen te vervallen.

Doordat er een enorme belangstelling was, waren er veel wachtrijen. Uiteindelijk is er 32 miljoen euro aan 35.000 mensen verdeeld. De eerst volgende ronde start op zondag 1 mei. Wil jij je aanmelden? Doe dit dan via www.stapuwv.nl

De volgende periodes om het budget aan te vragen vind je hieronder:

  • 1 mei 2022 t/m 30 juni 2022
  • 1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022
  • 1 september 2022 t/m 31 oktober 2022
  • 1 november 2022 t/m 31 december 2022

Ook Haan Personeelsdiensten vindt het erg belangrijk dat er aan scholing wordt gedaan. Wanneer onze werknemers aan de slag gaan hebben ze vaak een VCA diploma nodig of een E achter B rijbewijs. Deze opleidingen en cursussen verzorgen we graag voor ze. Dit doen we onder andere door gebruik te maken van scholingsvouchers. Op die manier krijgen wij €500,- om een werknemer scholing te laten volgen zodat zij meer functies kunnen uitoefenen.

Vis jij naast het net omtrent het STAP-budget? Bekijk dan onze vacatures en volg een opleiding via ons! Ook hier heb jij de keus in welke cursus of opleiding je gaat volgen, zolang het maar een relatie heeft met je werk.

*Kijk hieronder of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd
  • Jij of je partner hebt de Nederlandse nationaliteit of een ander nationaliteit van een land binnen de EU
  • Je hebt nog niet eerder dit jaar een STAP-budget toegekend gekregen
  • Je bent volksverzekerd. Heb je binnen de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering gekregen? Dan ben je verzekerd voor de volksverzekeringen.
  • Je volgt de opleiding bij een erkende STAP-aanbieder. Kijk voor het scholingsregister hier
  • De opleiding begint binnen 3 maanden

Anderen bekeken ook

Overname nieuws!

3 april 2024

Overname nieuws! Vanochtend hebben Bart en Jeanine een rondje door Groningen gereden om maar liefst vier werknemers blij te...

bekijk bericht

Overname nieuws!

2 oktober 2023

Wauw! Maar liefst drie werknemers zijn overgenomen bij onze klanten.Fabian Johann is na een halfjaar in vaste dienst gekomen...

bekijk bericht