Je werkschoenen netjes houden doe je zo!

||||

Wanneer je aan het werk gaat dan is het belangrijk dat je de juiste spullen hebt voor de klus, denk hierbij aan een werkbroek, werk jas en werkschoenen. Vaak is het zo dat je een hele dag hierop loopt en daarom is het belangrijk dat het fijne schoenen zijn om te dragen. Dat deze snel slijten vanwege het vele lopen weten we, maar toch zijn er dingen die je kan doen om de draagtijd te verlengen. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder

Schoonmaken

Iedereen weet wel dat je het moet doen, maar toch doen weinig mensen dit. Je werkschoenen schoonmaken is erg belangrijk, door al het vuil en modder eraf te halen worden de materialen niet verder aangetast dan nodig. Zorg dat je eerst met een zachte borstel het grootste vuil eraf haalt, daarna kan je met een droge doek het stof en vuil verwijderen om vervolgens met een natte doek dit te herhalen. Zorg dat je daarna de werkschoenen laat drogen maar doe dit niet bij de kachel, hierdoor drogen je schoenen uit en verslechterd de kwaliteit.

Invetten

Als je lederen delen op je werkschoenen hebt is het belangrijk dat je dit behandeld met vet. Zo blijven je werkschoenen soepel en gaat het materiaal niet scheuren. Wanneer je ze invet zorg je eerst dat je ze hebt schoongemaakt en daarna kan je met een transparante of kleur ledervet het leer behandelen. Laat je werkschoenen even staan om het een paar minuten in te laten trekken, daarna kan je een borstel gebruiken om het leer weer op te poetsen.

Werkschoenen met overneus en stalen neus

Werkschoenen worden niet alleen gebruikt om mee te lopen, vaak gebruiken mensen dit ook als hulpmiddel om spullen op te tillen of weg te zetten. Doordat de neus hierdoor extra wordt belast is het slim om te kiezen voor werkschoenen met een overneus en een stalen neus vanwege veiligheid. Ook mensen die veel op hun knieën werken hebben een overneus nodig, hierdoor zit er meer stevigheid aan de neus en gaat deze minder snel kapot.

Hygiëne

Wanneer je met je werkschoenen door natte gebieden loopt gaat dit water ongetwijfeld in je schoenen zitten, daarnaast kan je op warmere dagen transpireren via je voeten waardoor er nare geurtjes inkomen. Om deze problemen te verhelpen en te voorkomen kan je de levensduur verlengen van je werkschoenen. Zorg dat je altijd een paar extra werksokken mee hebt en wissel deze om zodra het nodig is. Ook kan je ervoor kiezen om vocht absorberende inlegzolen te gebruiken, hierdoor heb je een snellere afvoer van transpiratievocht.

Werkschoenen ook alleen voor werk gebruiken

Veel mensen gebruiken hun werkschoenen ook thuis waardoor ze sneller achteruit gaan. Zorg dat je je oude werkschoenen bewaard zodat je deze thuis kan gebruiken. Hierdoor behoud je je nieuwe werkschoenen goed voor het werk. Werk je in een ruimte waar hygiëne belangrijk is? Dan mag je vaak je werkschoenen niet mee naar huis nemen, dit zorgt voor een langere levensduur van je werkschoenen.

Welke tips ga jij gebruiken?

Anderen bekeken ook

Overname nieuws!

3 april 2024

Overname nieuws! Vanochtend hebben Bart en Jeanine een rondje door Groningen gereden om maar liefst vier werknemers blij te...

bekijk bericht

Overname nieuws!

2 oktober 2023

Wauw! Maar liefst drie werknemers zijn overgenomen bij onze klanten.Fabian Johann is na een halfjaar in vaste dienst gekomen...

bekijk bericht