Veelgestelde vragen (FAQ)

Werkgever? Bekijk dan de vaak gestelde vragen op deze pagina.

Als je bij ons komt werken, heb je voor jezelf altijd nog vragen. Wij hebben een lijst opgesteld met vragen die ons vaak worden gesteld. Daarnaast hebben vragen opgenomen die goed zijn om te weten.

Dat kan op verschillende manieren op deze site. Bijvoorbeeld via de knop “Open sollicitatie”. Vul hier je gegevens in en je staat vervolgens bij ons ingeschreven. Klik op de onderstaande link om je direct in te schrijven.

Open sollicitatie

Tip, voeg ook je cv toe, dan hebben we gelijk alle gegevens van je. Heb je geen cv, maar zou je die graag willen? Vul dan je gegevens in en we stellen samen een profiel op tijdens een kennismakingsgesprek.

Na jouw inschrijving bij ons, nemen wij contact met je op en nemen we kort jouw wensen door en bekijken we of we gelijk iets voor je kunnen doen. Vaak maken we ook gelijk een afspraak voor een kennismaking bij ons op kantoor. We houden van korte lijntjes, dus is het ook van belang om elkaar te leren kennen. Op deze manier weet jij met wie je zaken doet.

Nee, in principe heb je geen vast contactpersoon. Wij zijn een klein team en iedereen weet wat er speelt. Mocht het zo zijn dat je iemand direct wilt spreken? Dan kun je op meerdere manieren direct contact met ons opnemen. Bezoek de contactpagina

Wij werken met een volledig online systeem. Als je voor ons aan het werk gaat, moet alleen de identificatie nog geregeld worden. Na de identificatie ontvang je van ons een contract in de mail. Dit contract kun je rustig doorlezen en digitaal ondertekenen. Na ondertekening krijg je het ondertekende contract in PDF formaat in de mail.

Bekijk deze video voor uitleg

De hoogte van het loon is afhankelijk van het loon wat iemand in dezelfde functie verdient bij de opdrachtgever. De inschaling is opgenomen in de uitzendbevestiging. De uitzendbevestiging bevat de belangrijkste gegevens van de plaatsing en inschaling. Dit is onderdeel van jouw contract. Ben je het niet eens met de inschaling? Neem dan contact met ons op.

Mensen die als uitzendkracht werken, hebben op sommige gebieden dezelfde rechten, als mensen in dienst van de opdrachtgever. De volgende aspecten vallen onder de inlenersbeloning:

  • het bruto loon conform de schaal waarin de werknemer is ingedeeld;
  • ATV / ADV;
  • toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren;
  • initiële loonsverhogingen, zoals bij inlener bepaald;
  • onkostenvergoedingen;

Wij verlonen per 4 weken. Een periode begint bijvoorbeeld op maandag in week 1 en duurt tot en met zondag week 4. De dinsdag in week 5 wordt het loon uitbetaald. Omdat wij per 4 weken verlonen, ontvang je 13 keer per jaar loon, dus maandloon. De weeknummers van de loonbetaling zijn als volgt: 5, 9, 13, 17, 21, 25, 29, 33, 37, 41, 45, 49, 52/1. Mocht het voorkomen dat jij nu week verloning gewend bent, dan kan jij indien gewenst een voorschot krijgen.

Als je hebt gewerkt, kan je een voorschot vragen. Je kunt in niet meer voorschot krijgen dan je in geld van ons tegoed hebt. Je kunt een voorschot aanvragen via info@haanpersoneelsdiensten.nl. Het uitbetalen van vakantiegeld is alleen mogelijk in mei, wettelijke vakantiedagen kunnen niet worden uitbetaald in geld, dit kan enkel in tijd worden opgenomen.

De wijze van uren doorgeven kan op verschillende manieren. Indien jouw werkgever de uren niet voor je door geeft, dien je dit zelf te doen. Dit kan via de Tigris app op je telefoon via https://werknemer.tigris.nl. De Tigris app is te downloaden in de Apple App Store of Google Play Store.

Als je voor ons aan het werk gaat krijg je een link in je mail. Hierin word je gevraagd om een account aan te maken. Hier dien je dan een wachtwoord in te vullen van minimaal 10 cijfers/letters/tekens. Als je dit hebt gedaan, kun je heel eenvoudig online inloggen. Heb je nog geen link ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op, dan krijg je deze link alsnog.

Ga naar de app op je telefoon of https://werknemer.tigris.nl en klik hier op wachtwoord vergeten. Je kunt nu een nieuw wachtwoord aanmaken.

Nadat de verloning is geweest, ontvang je op dit moment de loonstroken nog in de mail.

Wij houden van korte lijntjes, neem telefonisch contact met ons op via 0597-647143 of kom bij ons langs op kantoor en we nemen je loonstrook samen door. De uren die ingevuld zijn op de timesheet worden verloond. Dit geldt ook voor de onkosten zoals reiskostenvergoeding. Heb je een vraag over je loon, bekijk dan eerst of alle timesheets in de periode goed zijn, voordat je contact met ons opneemt.

In de app of online omgeving klik je op jouw opdrachtgevers. Vervolgens open je een nieuwe timesheet. Op de app zie je onder in beeld het kopje ‘reserveringen’. Als je hier op klikt zie je het aantal uren dat je nog hebt staan aan reserveringen.

Wil je vakantie opnemen als je geen volledige week hebt gewerkt, vul dan op de timesheet zelf de uren in die je wilt opnemen. Dit kan je invullen per dag onder het kopje reserveringen. LET OP: Houd er wel rekening mee dat je in de zomer voldoende dagen hebt voor de vakantie. Je kunt niet onder 0 komen met de vakantie-uren.

Het vakantiegeld wordt uitbetaald in de verloningsronde van periode 5 in mei. Dus in week 21.

Nog meer vragen? Ik vertel je graag meer.

Bart Haan

Sales & Recruitment